Stiggarti  klatrepark

Stiggarti
Stiggarti Foto: Knut Lysell

Stiggarti er et aktivitetsområde som er bygget på dugnad av DNT Odal. Finansiering er gjort av Gjensidigestiftelsen, lokalt næringsliv, Den Norske Turistforening og egne midler. Hvorfor ble navnet "Stiggarti" ? Klatreparken og aktivitetsområdet ligger ved Styggåa, som er navnet på den nordligste delen av åa som renner fra Sætersjøen og sørover. I odalsdialekten blir y uttalt som i og vi er sikker på at alle som besøker området synes at dette er «Stiggarti»

I 2015 åpnet 2 klatreløyper:

Grønn løype: 9 hindre 3 meter over bakken, hvor klatrer må være minimum 115 cm høy.

Rød løype: har 3 elementer - Hengebro 16 meter over Styggåa, Via Ferrata og 90 meter lang Zipline 25 meter over Styggåa.

For å gå rød løype må klatrer være minimum 150 cm høy. Maksimal vekt for klatrer er 120 kg.

Barn under 12 år må være i følge med voksen. 2-3 barn pr voksen, vurdèr barnets alder og ferdigheter.

I 2016 har vi fått Gapahuk med ovn!

Vi holder på med bygging av 2 nye
På grunn av stor pågang av henvendelser må man melde seg på i god tid til aktiviteter i Stiggarti.

Meld deg på >>

VIKTIG

Last ned egenerklæringsskjema her: https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/turistforeningen/files/02b97912081f62687ca8133e127ef905d439ce7f.pdf

Sikkerhetsopplæring under åpningen av Stiggarti.
Sikkerhetsopplæring under åpningen av Stiggarti. Foto: Knut Lysell