Idylliske karterud

Karterud
Karterud Foto: Hjalmar Nergaard

Karterud er idyllisk sted i skogen ved Igletjenn, bare 3 km fra Skarnes sentrum

Opprinnelig var Karterud en hjem, som senere ble overtatt av Sør-Odal Kommune og benyttet som leirsted. Det ble da oppført 4 enkle sovehytter med tilsammen 16 sengeplasser.

I 2017 overtok DNT Odal ansvaret for Karterud og har sammen med andre frivillege lag og freninger startet på jobbn med å lage en langsiktig plan for bruk av området. Allerede nå er hytta klar for bruk..

Til Skarnes kan du ta toget, og våren 2018 vil det være merket sti fra Skarnes Stasjon til Karterud. Kommer du med bil kan du velge å parkere ved vanntårnet og gå stien langs Igletjenn - ca 700 m.

Dersom du er avhengig av rullestol, kan du kjøre helt frem, på en skogsbilveg som krever en bil med litt høyde fra bakken. Denne veien er låst og nøkkel fås ved å kontakte DNT Odal

Det ligger tre gapahuker nede ved tjernet - dere er veklomen til å benytte disse. Det ligger 2 kanoer som er fritt tilgjenelig for besøkende. Sør-Odal jeger og fisk har satt ut ørret jevnlig over flere år, så mulighetet er absolutt til stede for å få fersk fisk til middag. Fiskekort kjøpes i kasse ved parkeringsplassen, ved Vanntårnet

Rundt Karterud går den fin sti og delvis grusvei (https://www.ut.no/tur/2.14369/)

Totalt overnattingsplass innendørs er 26 (16 i sovehyttene og 10 madrasser på gulv inne i hovedhuset)