Stiggarti

Lørdag 3.oktober kl 12:00 er det offisiell åpningsdag av klatrepark og aktivitetsområdet Stiggarti.

Stiggarti ligger langs RV 24 over skogen til Stange, ca. 3,5 km fra Bruvoll. Helt øverst mot Sætersjøen kalles Haugsåa for Stiggåa.  

Det er 12 spektakulære aktiviteter som både små og store kan boltre seg med. Det langsiktige målet er å kunne tilby klatring, rappellering, juving og padling som aktiviteter i et komplett aktivitetsområde. I første fase er det bygget 2 klatreløyper . En grønn med 9 elementer på ca 3 meter over bakken. Her må klatreren være over 115 cm høy. En kort rød løype som krever at klatreren er minimum 150 cm. I den røde løypa så krysser du 15 meter over  Styggå på en spektakulær hengebro. Videre tar du deg opp til toppen før du kjører en 90 meter lang zipline 25 meter over åa.

– Vi ønsker å gi barn, unge  og voksne et tilbud i friluftsliv som er spennende og utviklende. Aktivitetene utfordrer blant annet styrke, balanse, koordinasjon og mot. Vi håper dette faller i smak hos odølingene og vi er sikker på at alle som besøker området synes at dette er «stiggarti», 

Nå starter jobben med å skape innhold i aktivitetsområdet. Siden drift av en klatrepark er underlagt strenge regler, så vil det ikke anledning å bruke selve klatreanlegget utenom når det er aktivitet. Til nå har 7 personer tatt redningskurs og flere ønsker å ta kurs. Vi er avhengig av å ha mange som har tilstrekkelig kompetanse til å arrangere aktiviteter.

Utallige dugnadstimer

I april begynte jobben med Stiggarti. Bak står over 700 timer med dugnad og hardt arbeid. 50 forskjellige personer har deltatt.

, og i tillegg til egne midler har de fått midler av Gjensidigestiftelsen i tillegg til lokalt næringsliv, Nord-Odal Kommune og Hedmark fylkeskommune.

Odal Turlag ønsker nå velkommen til den offisielle åpningen lørdag 3. oktober.

Mer informasjon finnes på www.facebook.no\stiggarti

Skrevet av Knut Lysell 12. februar 2016