Støttemarsj for naturen -
til Songkjølen

Ved utkikkspunktet ved Vesletjern
Ved utkikkspunktet ved Vesletjern Foto: Steinar Saghaug

Over 130 personer møtte opp til den lokale markeringen av "Støttemarsj for naturen"


Et flott oppmøte og en tydelig markering av at innbyggere i Odalen og nabokommunene har forstått alvoret som ligger i at urørt natur skal gjøres om til industriområde, sier Hjalmar Nergaard, leder i DNT Odal.

Ytterligere 275 har sendt oss tekstmelding om at de gjerne skulle deltatt, men var forindret i å møte. Budskapet er klart - fortsett kampen for å bevare Songkjølen og Engerfjellet for fremtidige generasjoner.

Etter en kort samling ved Svarttjennet la følget i vei mot Songkjølen. Etter en kort stopp på toppen med en kaffekopp gikk turen ut til utkikkspunktet ved Vesletjenn. Her ble det orientert om prosjektet og veiene som er planlagt. 

Tiden vil vise om dette blir en av de aller siste gangene at DNT Odal kan arrangere tur i en natur som er godt bevart med tiurleik å krokfuruer som er over 300 år gamle. Tusen takk til alle som la søndagsturen til Songkjølen. En spesiell takk til barna som viser at neste genereasjon også ønsker muligheten i å gå i skogslandskap og ikke på svære veifyllinger og skjæringer.

Til dere som ikke fikk muligheten - takk for støtten. 


4400 deltok på de 22 andre arrangementene i Norge - her kan du lese mer om det: https://www.dnt.no/artikler/nyheter/16998-tusenvis-gikk-for-naturen/